BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

marți, 16 martie 2010

Stagiune de club in Cluj


Am fost aseara la deschiderea stagiunii din Diesel Club, un proiect pe care Sorin Misiriantu il visa de ceva vreme, si care acum s-a conturat destul de clar.
Am fost mai mult din curiozitate, sa vad cum se poate crea spatiul pentru arta in cadrul unui local unde de obicei e galagie, se bea si se fumeaza, se socializeaza, se asculta muzica tare... imi era putin greu sa asociez toate astea cu teatrul...
si totusi... spatiul din seara trecuta a fost minunat...
oamenii care au venit, au fost acolo pentru piesa...
spatiul creat a fost simplu si de efect
actorii s-au manifestat liber si... foarte aproape de public...
deci per total, o experienta clar reusita - un inceput foarte promitator pentru ce ar putea sa insemne de acum inainte un proiect oarecum permanent de teatru in club.


Mi-a placut mult si piesa (Tony si Dora). Foarte fain aleasa ca inceput de stagiune.
O piesa noua, scrisa de Sorin, in regia lui Dan Chiorean. 
O piesa care a inceput foarte fulminat, in mijlocul spectatorilor (daca nu-i stiai pe actori, era chiar greu sa-ti dai seama ca piesa a inceput :)) si care a continuat atat de suprinzator... Parea o comedie usoara (si previzibil sa fie asa, pentru o prima piesa jucata intr-o stagiune de club), dar pe neprevazute, cusul povestii si trairile personajelor te duc intr-o lume foarte plina de sentimente si ganduri. Foarte intense pe alocuri. Cu spatii clare in care sa poti pune propria ta poveste.. sau cel putin, sa rezonezi cu povestea lor. O poveste foarte frumos spusa si transmisa de doi actori minunati: Sorin Misiriantu si Ramona Dumitrean.

Asa ca aseara am trait din nou intens... Nu a fost doar inca un spectacol... A fost o piesa de teatru! Cu text bun, regizata bine, si jucata impecabil. Iar spatiul s-a potrivit.
Stagiunea de club are clar votul meu pro!
Voi mai merge.
Imi voi mai oferi cate o ora de trairi si sentimente.
Voi mai vrea sa fac parte dintr-un asemenea experiement in care arta vine asa de aproape de oameni.

Multumim Sorin pentru ce ne-ai oferit aseara (multumim Dan, multumim Ramona).
Si multa bafta in tot ce veti mai face de acum inainte!

iar pentru cei carora le-am starnit putin interesul, pentru luna martie avem deja programul complet - in fiecare luni si miercuri incepand cu ora 21.00 in Diesel Club.
merita! :)