BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

miercuri, 28 aprilie 2010

invata sa te implici...

Am cunoscut recent un grup de doamne, pensionare din Cluj, care isi dedica timpul si banii (cei pe care ii au), organizarii si implicarii in actiuni caritabile. Din fiecare pensie, pun de-o parte cate putin, pentru ca la un moment dat sa fie suficient pentru a face un mic gest pentru copii, pentru batrani, pentru bolnavi... Am fost foarte impresionata vazand portofoliul lor de proiecte! Clubul International SOROPTIMIST Cluj-Napoca este demn de toata lauda si merita sprijiniti in actiunile pe care le desfasoara!
 

Am ramas atinsa de dorinta lor de a face un bine... si foarte usor s-a creat ideea unui proiect care se va numi PENTRU UN ZAMBET DE COPIL.

Dansele doreau un concert de caritate si simplu, dintr-o discutie, am vazut ca evenimentul poate fi putin mai mare de atat :)

Nu de alta, dar tot ce e nevoie sa faci, e sa-ti dai seama ca doar folosind resursele din comunitate, poti acoperi nevoile comunitatii

Si sa inveti sa dai... sa te implici...

Doamnele pe care le-am cunoscut, fac asta deja de multa vreme. Se implica asa cum stiu si pot, si FAC O DIFERENTA! Daca ati vedea proiectele in care s-au implicat pana acum, mi-ati da dreptate.

Si de data asta, s-au hotarat ca vor sa faca un cadou de 1 iunie unor copii.
 
Au gasit 2 grupuri de copii carora vor sa se adreseze: 

- > aproximativ 40 de la sectia de Oncopediatrie a Insitutului Oncologic "I.Chiricuta" din Cluj-Napoca (copii care sufera de boli grave cum ar fi: leucemii, limfoame, tumori solide etc) si 
- > 50 de copii de la Gradinita cu program saptamanal "Licurici" din Cluj-Napoca (copii dusi acolo luni si luati vineri inapoi acasa, copii care provin din familii dezorganizate, crescuti de un singur parinte, sau proveniti din centre maternale...). 

Sunt copii cu nevoi specifice, si foarte diferite, dar in acelasi timp, foarte asemanatoare.

Toti au nevoie doar de un zambet si de atentie. Putem sa le oferim o zi speciala de 1 iunie, printr-un gest foarte simplu. Nu au nevoie de foarte mult, dar pentru a aduna chiar si acest putin, avem nevoie de sprijinul vostru, al tuturor!
 

Obiectivul proiectului este sa gasim fondurile necesare pentru acoperirea costurilor cu:
-      90 de pachete (fructe + jucarii) care vor fi oferite copiilor cu ocazia zilei de 1 iunie
-      dotarea cu jocuri, carti pentru biblioteca si carti de colorat pentru sala de joaca din cadrul Institutului Oncologic "I.Chiricuta” din Cluj-Napoca
-      dotarea cu jocuri, jucarii, CD-uri cu povesti, carti, rechizite si alte consumabile necesare desfasurarii activitatii in cele 2 grupe cu program saptamanal ale Gradinitei „Licurici” din Cluj

(nu e mare lucru, nu?)

 
 

Cum ne propunem sa facem acest lucru?
- in 20 mai 2010, ora 18.00,  in Sala de spectacole a Cercului Militar, vom organiza un CONCERT DE CARITATE

De indata ce am inceput sa organizam acest concert, au aparut oameni care s-au oferit foarte prompt sa ne ajute. Toti artistii invitati au raspuns pozitiv invitatiei noastre! Nume mari ale folkului Clujean, cum ar fi: EMERIC IMRE, Magda Puscas, Ionut Mangu, Ioan Onisor (cu grupul Autograf), Mihai Calian, Liviu Bocaniala, Magda Puscas si Valentin Moldovan, Florin Toloarga, Catalin Pop si Mirona Pascu va vor oferi alaturi de noi acest concert gratuit. Cumpararea biletului de intrare va reprezenta doar donatia voastra pentru copii!(biletele vor costa 20 lei, respectiv 15 lei pentru elevi, studenti si pensionari, si vor putea fi achizitionate la sediul STUDCARD din incinta Volksbank langa magazinul Central sau la telefon: 0755 88 44 00).




- in toata luna mai, in Libraria Carturesti din Iulius Mall, va avea loc o Campanie de strangere de jocuri, jucarii si rechizite 

De multe ori vrem sa facem un bine, sa ajutam, sa donam, dar ne împiedica lipsa timpului, faptul ca nu stim cum si unde sa gasim organizatia sau nu stim de ce au nevoie. Daca vrei sa te implici social, noi iti oferim acum locul si ocazia unde poti sa faci acest lucru.

Copiii au nevoie de jucarii, jocuri (inclusiv boardgames) si rechizite, consumabile necesare pentru desfasurarea de activitati (acuarele, pensule, plastilina, penare, creioane, pixuri, stilouri, carioci, caiete, carnetele, coli colorate, cartoane, coli A4 etc), carti de colorat, carti cu povesti, CD-uri/DVD-uri cu povesti sau desene animate.

Daca ai acasa lucruri dintre cele mentionate mai sus, daca vrei sa le oferi copiilor care au nevoie de ele si care s-ar bucura foarte mult sa le aiba, noi ne vom asigura ca aceste daruri vor ajunge la ei. Fara sa-ti pierzi timpul, vei contribui astfel la zambetele si bucuria altor persoane.
 
- in paralel, in luna mai, se va intampla o Strangere de fonduri si donatii - asa ca, daca doriti sa ne ajutati sa facem o zi minunata de 1 iunie pentru acesti copii, daca stiti pe cineva care poate da o mana de ajutor (fie bani, fie produse) - cautati-ne!

 

Am pornit acest proiect de la conceptul ca pentru a rezolva o problema in comunitate, e suficient sa folosesti resursele din comunitate.
Va invitam sa veniti alaturi de noi si sa la oferim acestor copii o zi de 1 iunie asa cum nu au mai vazut pana acum!!


Fiecare pas conteaza, fiecare ajutor oferit va duce la indeplinirea obiectivului.


si nu uita: „faptul ca nu poti face totul, nu inseamna ca nu trebuie sa faci nimic”.


Te asteptam!!

Poti cumpara bilete la concert - fie ca poti veni, fie ca nu - de fapt, nu este vorba de concertul in sine (desi garantam ca va fi un eveniment special) ci despre a aduce o contributie la fondul din care se vor cumpara lucruri pentru copii!!

Iar daca poti, fa o donatie!! fie in bani, fie in jucarii, jocuri sau rechizite - libraria Carturesti e locul unde toate acestea vor fi mai intai adunate, apoi sortate si mai apoi duse la copii!


Iti multumim!!!


joi, 22 aprilie 2010

de 1 iunie... 2010!!

Astazi Lia s-a trezit ca o floricica, zambind si cu chef de joaca.
M-a tot provocat sa vedem de-a ce ne vom juca de 1 iunie, si uite ca ziua nationala a copiilor e pretutindeni deja se creeaza... :)

Am lansat si lansez invitatia si intrebarea tututor celor care treceti pe aici: daca totul ar fi posibil, daca s-ar putea intampla ORICE, daca n-ar exista reguli si oameni care sa judece din afara, daca ati putea sa va simtiti din nou liberi asa cum va simteati cand erati copii, daca starea aia de usor si ne-complicat ar fi din nou starea naturala din fiecare zi...
VOI CUM ATI SARBATORI ZIUA DE 1 IUNIE? 

Pentru noi, anul trecut a fost un mic inceput si un model ca... se poate... :)
anul trecut, de la copii de cativa ani, pana la pensionari, toata lumea si-a oferit cateva ore de LIBERTATE si BUCURIE. si noi ne-am jucat cu ei
am sarit sotron, am fugit cu morisca, am facut baloane uriase de sapun, am desenat cu creta pe asfalt, am facut figurine din lego, ne-am jucat cu plastilina, ne-am lasat gandurile si imaginatia sa zboare pe foi de hartie cu acuarele (foarte old fashion... foarte faine amintiri)
dar singurul lucru clar, a fost ca lumea si-a dat voie sa se bucure si sa se "prosteasca" daca asta si-au dorit, si unii, chiar daca au fost mai reticenti si mai "seriosi" la inceput, si-au dat drumul usor, usor...

iar de atunci, in fiecare saptamana, le oferim spatiul tuturor "copiilor" mici si mari, sa faca ce si-ar mai dori sa faca daca ar fi voie.
la PLAYGROUND, totul e voie :)

si de 1 iunie 2010, vrem s-o facem din nou lata!!!

vom fi de pe la ora 17.30 pe terasa la Carturesti (sau inauntru, daca cumva vremea nu ne permite) si vom crea din nou spatiu pentru ORICE!! :) 
libertate, bucurie, zambete, joaca...
vise...

Veniti?
si daca da... de-a ce ati vrea sa va jucati?
si cum ati vrea sa fie...?

dati-va voie sa va exprimati....
lasati-va sa visati, si apoi spuneti-ne... s-ar putea ca visele sa devina realitate!!!

my life just happens

stau si imi observ viata intamplandu-se fara sa am prea multe pareri despre actiunile care vin si trec...
le traiesc, viu, sunt acolo, atunci cand sunt acolo, sau le las sa treaca pe langa mine
si unele ma impacteaza, si altele mai putin
uneori, pur si simplu VAD cate o legatura intre ceea ce este, intre ceea ce am trait, si cursul firesc al vietii mele...
si invat
iar alteori, lectia vine mai tarziu, pur si simplu ma "paleste", si vad ca nimic nu s-a intamplat doar asa, si ca totul are legatura.
imi da o foarte mare relaxare
sunt foarte relaxata
viata mi se intampla, si eu nu trebuie sa fiu in control
tot ce este, este bine, si n-are cum sa fie altfel...
asa ca, cel putin ii dau voie sa fie exact cum este
traiesc, ma bucur de ce traiesc, si las sa fie...
nu am asteptari, nu imi doresc ceva anume, si tot ceea ce este, primesc ca atare, si ca fiind normal
atat.
si acum, zambesc :)