BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

luni, 25 octombrie 2010

oamenii care ne apar in viata, ne sunt parteneri de drum...

Circumstantele si universul mi-au adus in cale doi oameni minunati despre care vreau sa vorbesc aici.
Teodora si Flaviu Catinas sunt doi medici pediatri pe care am avut norocul sa-i intalnesc si care sunt asa cum am simtit intotdeauna ca ar trebui sa fie medicii de copii.

Pe langa faptul ca sunt competenti si foarte rabdatori, stiu ce inseamna sa faci follow up, sa ramai alaturi de parinte pe toata durata tratamentului, sa suni zilnic sau sa ramai in contact, sa raspunzi la intrebari, oricat de simple sau banale, sa fii acolo si sa dai incurajari, chiar daca progresul e lent... sa fii acolo pentru parinte, si sa oferi nu solutii standardizate de prin carti, ci variante personalizate, in functie de fiecare copil, si bazat pe observatii directe...

Am avut o super experienta cu ei.
Si ii recomand tuturor celor care au sau vor avea vreodata nevoie de un medic pediatru.


Despre el puteti afla mai multe pe site-ul lui: www.pediatrultau.ro (0752 360 360)


Ea s-a specializat si in alaptat si face si cursuri de pregatire pentru mamici: www.burticamea.ro (0742.065.897)









Dar de fapt, asta e doar partea informativa a acestui mesaj...
Eu simt si cred ca oamenii potriviti iti ajung in viata la momentul potrivit... si vin exact cu informatia de care ai nevoie.
Iar experientele se intampla tocmai pentru a avea ocazia sa-i intalnesti pe cei care iti sunt de fapt parteneri de drum...



E clar doar o perspectiva...
dar privind din punctul asta de vedere, am reusit sa-mi identific multi din "partenerii de joaca" (vezi articolul asta: http://mihaelab.blogspot.com/2009/12/for-all-little-lights-out-there.html)



si acum las informatia sa curga...
iar pentru oricine esti tu, cel care citesti articolul asta, s-ar putea sa aiba relevanta...
nu stiu daca ai tu nevoie de un medic pediatru, sau daca stii pe cineva care are nevoie (acum, sau poate cine stie cand), dar STIU (sau mai degraba simt) ca nu ai ajuns intamplator pe aici...
si stiu ca informatia asta are o legatura cu tine... -  o vei descoperi tu care este





Pana una alta, eu am mai vrut sa-ti mai spun ca Teodora organizeaza incepand cu 4 noiembrie un curs Lamaze, de pregatire pentru viitorii parinti. Descrierea cursului mie mi-a fost foarte draga. iar in Teodora am deja foarte mare incredere. Asa ca da un ochi pe afis, citeste, si vezi ce-ti spune... Poate iti aduci aminte de cineva caruia i-ar putea fi util...

Iti doresc sa ai parte de toate experientele de care ai nevoie, iar pe drum, sa intalnesti exact oameni care te pot sprijini... :)



Curs Lamaze - curs de educatie prenatala

Sarcina este o experiență minunată și împreună cu modificările specifice ei, apar, de asemenea și o mulțime de întrebări. Adesea ne bazăm pe sfaturile familiei și ale prietenilor sau căutăm pe forumuri, atunci când dorim răspunsuri la întrebările noastre. Pentru a afla răspunsuri competente la întrebările tale despre sarcină și naștere, poți să apelezi la cursurile de educație prenatală.
Cursurile sunt în așa fel construite încât oferă informații legate de sarcină, naștere și perioada postpartum. Acestea includ: nutriție, anatomie, modificări emoționale și fizice în timpul sarcinii, măsuri de comfort în timpul travaliului, măsuri de management al durerii în timpul travaliului, relaxare, respirație, informații legate de procesul nașterii, medicație si intervenții, cezariană, alăptare și îngrijirea nou-născutului. Toate acestea sunt abordate pe durata a șase cursuri a câte două ore.
Cursurile se desfașoară de obicei în ultimul trimestru de sarcină. În mod ideal ele încep în săptamâna 28-29 de sarcină, însa voi sunteți cei care decideți când vă simțiți confortabil să începeți cursurile.
Nașterea este o experiență marcantă pe care mama o poartă cu ea o viață întreagă. Educația prenatală poate fi primul pas înspre o experiență pozitivă a nașterii.
Viitorii tătici care participă la cursurile Lamaze, primesc un atestat care le conferă dreptul la zece zile de concediu, suplimentare, pentru participarea acestora la îngrijirea copilului. Cursul este gratuit pentru tătici.

Articol preluat de pe http://www.burticamea.ro/.

0 comentarii: